Ukraina: pāvests pasludina 2. martu par lūgšanas un gavēņa dienu

3591 420Trešdienas vispārējās audiences noslēgumā pāvests pievērsās mieram Ukrainā, uzstājīgi aicinot atbildīgos politiķus veikt “nopietnu sirdsapziņas izmeklēšanu”. Viņš paziņoja, ka 2. marts būs “gavēņa diena par mieru”. “Miera Karaliene, pasargā pasauli no kara neprāta”, lūdzās Svētais tēvs.
“Man ļoti sāp sirds par to, ka stāvoklis Ukrainā pasliktinās”, sacīja Francisks. “Neraugoties uz pēdējo nedēļu diplomātiskajiem pūliņiem, paveras aizvien satraucošāki scenāriji. Daudzi cilvēki visā pasaulē tāpat kā es izjūt bailes un raizes. Kārtējo reizi visu [cilvēku] mieru apdraud atsevišķu [ļaužu] intereses”.

“Es gribu aicināt visus, kuru rokās ir politiskā atbildība”, turpināja pāvests, “nopietni Dieva priekšā izmeklēt savu sirdsapziņu”. Dievs ir “miera, bet nevis kara Dievs”; Viņš ir “visu, nevis dažu Tēvs”; Viņš “grib, lai mēs būtu brāļi, nevis ienaidnieki. Es lūdzu visas iesaistītās puses atturēties no jebkādas darbības, kas varētu izraisīt cilvēkiem vēl lielākas ciešanas, destabilizēt tautu savstarpējo sadzīvošanu un diskreditēt starptautiskās tiesības”.

Tā kā ar politiku nepietiek, lai izmainītu sirdis (to var izdarīt tikai Dievs), tad pāvests vērsās arī pie visiem, aicinot gan ticīgos, gan arī neticīgos vienoties miera labā. Viņš sacīja: “Jēzus mūs mācīja, ka vardarbības velnišķajam neprātam ir jāatbild ar Dieva ieročiem – ar lūgšanu un gavēni. Es aicinu visus pavadīt 2. martu, Pelnu trešdienu, kā Gavēņa par mieru dienu. Es īpaši mudinu ticīgos šai dienā nodoties intensīvai lūgšanai un gavēt. Lai Miera Karaliene pasargā pasauli no kara neprāta”.

Vaticannews.va
Foto: Commons.wikimedia.org/UP9