Eksorcists par "Etsy" skandālu: Komūnijas hostiju tirgošana notiek arvien biežāk

hostijaKatoļi ar lielu satraukumu uztvēruši ziņu, ka deviņas, iespējams, konsekrētas hostijas Maija mēneša sākumā bija nonākušas pārdošanā interneta tirgošanās vietnē “Etsy”, kas ir viena no pasaulē lielākajām tiešsaistes tirdzniecības platformām pašdarinātām, vintāžas un unikālām lietām.
Labi zināmais amerikāņu priesteris Čads Rippergers (Chad Ripperger) atklāj, ka šādi noziegumi notiek samērā bieži. Pr. Č. Rippergers, eksperts garīgās cīņas un eksorcismu jomā, pastāstīja portālam LifeSiteNews, ka Vissvētākā Sakramenta zādzība un pārdošana ir simonijas (svētzādzības) veids, kas mūsdienās ir diezgan izplatīts: “Eksorcisti bieži uzzina par faktu, ka Euharistija tiek regulāri zagta no baznīcām un ka kādi priesteri patiesībā ir iesaistīti sātanismā un piegādā hostijas.”

“Tas, ka hostijas tiek pārdotas tiešsaistē, ir simonija, ar kuru ārkārtīgi bieži nākas sastapties mūsdienās, jo daudz cilvēku pārdod svētītas un reliģiska rakstura lietas interneta veikalos, piemēram, “eBay” un līdzīgos,” viņš turpināja.

“Tā [simonija] notiek arī ne-sātanistu un pat katoļu starpā, kuri domā darām labu darbu, bet patiesībā pārdod tādus priekšmetus, kuru tirgošanu Baznīca vienmēr ir saukusi par zaimošanu.”

Eksorcists piebilda, ka, tā kā sātanismam mūsdienās ir tendence uzplaukt un attīstīties, tad katoļiem jābūt gataviem pieņemt faktu, ka šādi pārkāpumi un zaimojošas darbības notiks arvien biežāk. Ir vismaz pieci dažādi veidi, kādos sātanisti tiek pie Vissvētākā Sakramenta. “Daudzi no tiem ir saistīti ar to, ka cilvēki, kuri ir atbildīgi par svētajiem Noslēpumiem, ir atstājuši novārtā rūpes par Euharistijas aizsardzību,” sacīja pr. Rippergers.

Katoļus, kuri ar šausmām pārdzīvo par šo smago noziegumu pret Dievu, tomēr var mierināt apziņa, ka pašu Kristu nevar ievainot ar Euharistijas profanāciju. “Saskaņā ar teologu, Baznīcas mācītāju un svēto teikto Euharistijā mēs saskaramies ar Viņu zem Maizes zīmes.” pr. Rippergers skaidroja. “Skaidrs, ka Viņš ir svētzadzīgi zaimots Maizes zīmes dēļ... tā ir nesaraujami saistīta ar Viņa Miesu, Asinīm, Dvēseli un Dievišķību.”

Pr. Rippergers tic, ka vienīgais veids, kā apturēt un izbeigt Euharistijas pārdošanu, ir “pārtraukt piegādi”. To var paveikt, mainot konkrētas prakses, pieejas Baznīcā, kuru dēļ ir pavisam viegli tikt pie konsekrētās hostijas, kā arī izglītojot katoļus “par nepieciešamību un mūsu pienākumu aizsargāt Euharistiju, tiklab kā par nepieciešamību cīnīties pret sātanisma attīstīšanos mūsu sabiedrībā un kultūrā,” viņš sacīja.

Kā kļuva zināms pirms nedēļas, deviņas hostijas tika izliktas pārdošanai interneta vietnē “Etsy” Vācijā kā “īstas katoļu hostijas, kuras konsekrējis priesteris” ar atslēgas vārdiem “melnā mise, maģija, sātanisms”, un tās tika pārdotas par 11,58 dolāriem. To tiešais tirgotājs pastāstīja portālam LifeSiteNews, ka viņš ieguvis šo “preci” no baznīcas un ka viņš nevēlas “nevienu pakļaut riskam, atklājot [sava] priestera vārdu”.

2005. gadā pēc katoļu aktīviem protestiem tiešsaistes mazumtirgotāju tīkls “eBay” atcēla virkni konsekrēto hostiju tirgošanas piedāvājumu savā tirdzniecības platformā. LifeSiteNews aicina lasītājus un katoļus arī šoreiz iestāties par aizliegumu tirgot interneta veikalā “Etsy” konsekrētas hostijas vai citas svētītas lietas, piemēram, relikvijas.

Lifesitenews.com
Foto: pixabay.com/pajala

 

Pārpublicēts no www.katedrale.lv