Jaunumi mūsu bibliotēkā

Uzmanību! Mūsu bibliotēkā ir jaunas grāmatas! 

 BIBLIOTEKA 

Priesteris - brīvs kā Kristus.  KATANEO A.U.C..
Истоки францисканства. Эрнесто Кароли 
“Manu izredzēto laimei” JĒZUS. Leandrs Lašanss 


Priesteris - brīvs kā Kristus.
  KATANEO A.U.C. 30 jautājumi un atbildes par priesterību un celibātu. 

9789984871134 264

Pasaules skatījumā priestera celibāts beiži vien izraisa jautājumus. Arī ticīgo viedoklis var atšķirties no konfesionālās piederības. Un ir jāatzīst, ka, runājot par celibātu, pat katoļticīgajiem parādās uzskatu dažādība. Šī grāmata Priesteris - brīvs kā Kristus palīdzēs labāk saprast priestera celibāta visdziļāko jēgu un tā noliedzamo vērtību. Grāmatas tapšanā savu ieguldījumu devuši septiņpadsmit izcili savas jomas speciālisti - vēsturnieki, ārsti, teologi - , kuri dod lasītājam iespēju atklāt, kāpēc arī mūsdienās neskaitāmi priesteri un semināristi pieņem celibātu kā īpašu žēlastību un dāvanu. Viens no galvenajiem tematiem šajā grāmatā ir priesteru celibāta vēsture un tas, ko par celibātu saka teoloģija. Grāmatā runāts arī par emocionālo dzīvi un seksualitāti, par prasmi pamanīt un izkopt aicinājumu, par celibātu priestera dzīvē, par celibātu un inkulturāciju, kā arī apskatīts tas, ko par celibātu mācījuši pāvesti, sākot ar Piju XI un beidzot ar Benediktu XVI. No itāļu valodas tulkojusi Liene Veitnere. Māksliniece Laura Feldberga.

Истоки францисканства Эрнесто Кароли. 

istoki franciskanstva 1996

Кто же не знает, что Франциск Ассизский — любимый святой интеллигентов, даже тех, которые не любят не только католической, но порой и какой бы то ни было церковности? Тот, кто при жизни вышел, чтобы по-хорошему поговорить с волком, через века после окончания своих земных дней оказался послан к господам агностикам и антиклерикалам, чтобы по-хорошему поговорить и с ними; уж если его не услышат, кого же услышат? «Нашего веселого святого все любили», — сказал мне в 70-е годы молодой венгерский францисканец с запоминающимся ярким взглядом. Да, его любили и любят все или почти все. Но так было не всегда. (...).

 

 

“Manu izredzēto laimei” JĒZUS. Leandrs Lašanss. 

37f6512b 5f97 4870 8c36 d1ffb85de1c6Leandrs Lašanss ir precējies, piecu bērnu tēvs, piecpadsmit mazbērnu vectēvs. Būdams pieredzējis darījumu cilvēks un veikdams pienākumus sabiedrībā, viņš tomēr jau vairākus gadus velta īpašu laiku lūgšanai.
1996. gada 7. novembra rītā Leandrs Lašanss piekrita atsaukties uz iekšējo aicinājumu rakstīt, kaut arī sākumā nebija nekā cita, ko atzīmēt, izņemot trīs vārdus: Mans mīļais bērns.
Ir svarīgi pienācīgi apzināties, ka darbā “Manējo, Manu izredzēto laimei. JĒZUS” nav nekādas Leandra Lašansa iniciatīvas. Viņš nav darījis neko citu, kā vien piekritis un atbildējis uz dažādiem lūgumiem, ko saņēmis gan tiešā veidā – Svētā Gara iedvesmā, gan arī caur citiem cilvēkiem vai notikumiem.
“Pirmais sējums piešķir lielu nozīmi personiskajai formācijai, lai mēs spētu uzticīgi atbildēt Tēva Gribai ar pilnīgu un beznosacījumu “jā”.
Otrajā parādīts, ka tad, ja kāds apņemas iet Dievam sacītā “jā” ceļu, notiek ievērojamas pārmaiņas sirdīs un līdz ar to visā pasaulē. Tajā pašā sējumā tiek piedāvāts izveidot Mīlestības un Sadraudzības Kopienas (MSK), lai šo apņemšanos stiprinātu ikdienas dzīves apstākļos. Tādējādi Jaunās Pasaules tapšanu, kas mums tik ļoti vajadzīga, sekmēs Jauna, Svētajam tēvam visnotaļ uzticīga Baznīca. būs nevis kāda paralēla Baznīca, bet gan svētāka un apustuliskāka Baznīca.
Visbeidzot trešais sējums stāsta par to, ka Dievs ir uzticīgs saviem apsolījumiem. Jau kopš cilvēka radīšanas Dievs taču nemitīgi viņam izsaka savu vēlēšanos dzīvot ar viņu Derībā, savukārt cilvēks nemitējas būt neuzticīgs. Pēdējos vēstījumos runāts par cilvēka atgriešanos pie sava Dieva.”
Gijs Žirū, priesteris