Iekšējās lūgšanas skola Aglonas bazilikā

872cb6ebbf

Aglonas bazilikā, Lielā gavēņa laikā, sākot ar 2020. gada 29. februāri sešas sestdienas pēc kārtas notiks iekšējās lūgšanas skola. Sešu nodarbību ciklā aicināts piedalīties ikviens, kurš sirdī sajūt ilgas pēc iekšējās jeb klusās lūgšanas un kurš ir gatavs izbrīvēt laiku, lai apmeklētu visas nodarbības un praktizētu iekšējo lūgšanu ikdienā. Iekšējās lūgšanas skolu Aglonas bazilikā vadīs priesteris Daumants Abrickis. Skolas nodarbību pamatā ir Romas katoļu Baznīcas un Karmela svēto mācība par iekšējo lūgšanu.

Nodarbību laikā dalībniekiem būs iespēja apgūt iekšējās lūgšanas pamatus un iepazīt tās praksi, lūgties vienam par otru, dalīties par lūgšanā piedzīvoto prieku un grūtībām, atbalstīt vienam otru ceļā uz svētumu. Savukārt starp kopīgajām iknedēļas tikšanās reizēm dalībnieki ir aicināti praktizēt iekšējo lūgšanu individuāli ikdienā savās mājās.

Iekšējās lūgšanas skolas nodarbības Aglonas bazilikā notiks sešas sestdienas 2020. gada 29. februārī, 7., 14., 21., 28. martā un 4. aprīlī no plkst. 9.00 līdz 11.30. Nodarbība sāksies ar ievadlūgšanu un priestera uzrunu par iekšējo lūgšanu.

Pēc tam plānots laiks iekšējās lūgšanas praktizēšanai, sadraudzībai un noslēgumā – atbildes uz dalībnieku jautājumiem.

Nodarbību tēmas:

  • Kas ir iekšējā lūgšana? Ko par lūgšanu saka Sv. Raksti?
  • Kā uzsākt iekšējo lūgšanu?
  • Kā Dievs mūs pārveido?
  • Ticības nozīme lūgšanā.
  • Sv. Gara darbība lūgšanā.
  • Kā turpināt iekšējo lūgšanu?

Uz nodarbībām līdzi ieteicams ņemt: Svētos Rakstus, pierakstu kladi vai burtnīcu, rakstāmrīkus.

Papildus informācija un pieteikšanās: +371 26310874 (pr. Daumants Abrickis) vai elektroniski aizpildot anketu: https://forms.gle/tnAFBcoc6bt5LAR56